Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor

Communicatiewetenschap

Media en communicatie spelen een grote rol in ons dagelijkse leven. Daarom bestuderen we de effecten hiervan. Welke rol spelen media bijvoorbeeld tijdens de verkiezingstijd? Wat is het effect van Instagram op het zelfbeeld van tieners? En hoe reageren mensen op reclameboodschappen of een anti-rokencampagne?

Programma

Je kunt kiezen uit een minor van 30 ECTS of 60 ECTS. Studenten volgen het vak Milestones in Communication Science (12 ECTS). Daarnaast worden 3 Topics (6 ECTS) gekozen. Het programma en gedetailleerde cursusbeschrijvingen van het lopende academiejaar vind je in de studiegids. In het studiejaar 2020-2021 kunnen er enkele wijzigingen in het curriculum zijn.

Begin juni verschijnt de nieuwe cursuscatalogus met daarin het definitieve programma. Hieronder kan je een Engelstalige flyer downloaden met meer informatie over de minors.

Ingangseisen

Beide zijn toegankelijk voor bachelorstudenten uit alle richtingen. De 60 ECTS-minor is vooral interessant voor studenten zonder sociaalwetenschappelijke achtergrond vanwege de aandacht voor onderzoeksmethoden.

Hbo-doorstroomminor (30 ECTS): er is een speciaal minoraanbod voor hbo-studenten die willen doorstromen naar de (verkorte) bachelor Communicatiewetenschap. Dit noemen we de hbo-doorstroomminor.

Start van de minors:

  • 30 ECTS-minor: in september en februari
  • 60 ECTS-minor: in september
  • hbo-doorstroomminor: in september

Aanmelden voor de minor

Wil je met de minor starten in september, dan is de aanmelddeadline 15 juni.

Wil je met de minor starten in februari, dan is de aanmelddeadline 10 december.

Je moet je aanmelden voor de minor voordat je je kunt inschrijven voor minorvakken. Houd rekening met het volgende om een tijdige registratie te garanderen:

Je kunt je aanmelden voor deze minor als je het eerste jaar hebt afgerond van je majoropleiding of als je 180 ECTS hebt behaald van je hbo-opleiding. Als je in september wilt starten met de minor, meld je je uiterlijk 15 juni aan voor de minor. Indien je in het tweede semester wilt starten met de minor, meld je je uiterlijk 10 december aan voor de minor. Je kunt een verzoek indienen middels het online aanmeldformulier:

> Voor UvA studenten:

Formulier

> Voor niet-UvA studenten

Formulier

Informatie en contact

Voor meer algemene information over de minor en het aanmelden, kijk op de student website over minors bij Communicatiewetenschap. Of neem contact op met de onderwijsbalie Communicatiewetenschap.

Feiten & cijfers
Vorm Voltijd
Studielast 30-60 EC, 6-12 maanden
Voertaal Engels
Start Februari , september