Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor

Cultuurmanagement

De interdisciplinaire minor Cultuurmanagement is bijzonder geschikt voor studenten die vanuit hun eigen discipline de organisatorische en juridische voorwaarden willen onderzoeken waaronder kunst wordt gecreëerd, gepresenteerd en beleefd.

Voor een goed management van culturele organisaties is een gedegen kennis van de zakelijke, organisatorische en juridische kant van de culturele sector van groot belang. De minor Cultuurmanagement is dan ook bijzonder geschikt voor studenten die hun eigen vakgebied willen combineren met een (bestuurlijke) rol in de culturele sector.

Studieschema

1e semester

  • Cultural Industries (6 EC)*
  • Management van culturele organisaties (12 EC)

2e semester

  • Recht in de culturele organisatie (6 EC)
  • Financial Accounting I for business (6 EC)

* Studenten van de bachelor Bussiness Administration volgen in plaats hiervan het vak Auteursrecht (6 EC)

Voorbereiding op een master

Na de minor Cultuurmanagement kun je je verder specialiseren in dit vakgebied in de master Kunst, cultuur en politiek of Kunstgeschiedenis. De minor Cultuurmanagement kan ook een goede voorbereiding zijn op een master in een van de kunstdisciplines: Music Studies, Theatre Studies en de onderzoeksmaster Art and Performance Research Studies

Ingangseisen

De minor Cultuurmanagement is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor.

Dit betekent dat je minimaal 48 punten van je propedeuse moet hebben behaald. De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor de minor Cultuurmanagement in het studiejaar 2020-2021. Het maximale aantal deelnemers is bereikt.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. Meer informatie vind je op onderstaande website.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands , Engels
Start September