Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor

Deens

Ben je geïnteresseerd in het moderne Denemarken en wil je graag Deens leren? In deze minor leer je de Deense taal spreken en schrijven, lezen en verstaan. Daarnaast krijg je inzicht in de geschiedenis en cultuur van Denemarken.

Omdat Deens veel overeenkomsten heeft met Nederlands en Engels, kun je al na één semester een gesprekje voeren, de weg vragen en vertellen over jezelf in het Deens. Naast het leren van de taal besteden we aandacht aan Denemarken in de Tweede Wereldoorlog, de moderne Deense verzorgingsstaat en de Deense films en televisieseries. Je volgt het Deense nieuws op radio, televisie en in de krant. 

Studieschema

1e semester

  • Taalvaardigheid Deens 1 & cultuur en samenleving van het moderne Denemarken (6 EC)
  • Taalvaardigheid Deens 2 & cultuur en samenleving van het moderne Denemarken (6 EC)
  • De wereld in talen (6 EC)

2e semester

  • Taalvaardigheid Deens 3 & Deense cultuur, geschiedenis en samenleving A (6 EC)
  • Taalvaardigheid Deens 4 & Deense cultuur, geschiedenis en samenleving B (6 EC) 

Vervolg je studie met een masterprogramma

De minor Deens kan een goede voorbereiding zijn op een master in bijvoorbeeld Linguistics and Communication of Literary Studies, maar je kunt ook denken aan European Studies: Identity and Integration

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. Dit betekent dat je minimaal 48 punten van je propedeuse moet hebben behaald. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

Je kunt je vanaf 9 april aanmelden voor deze minor.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. Meer informatie vind je op onderstaande website.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands , Taal van de opleiding
Start September