Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor

Duits

Opslaan in favorieten

In de minor Duits volg je intensieve vakken taal en cultuur van de bachelor Duitslandstudies. Deze vakken worden in het Duits gegeven. Met deze minor leer je Duits op een academisch niveau en daarmee heb je een extra kwalificatie op de Nederlandse en de internationale arbeidsmarkt. Je verbetert je taalvaardigheid dankzij je studie van hedendaagse Duitse films, verhalen en romans. Bovendien leer je op taal en taalgebruik te reflecteren.

Na het afronden van deze minor beheers je Duits op een academisch niveau. Je beschikt over kennis van relevante hedendaagse cultuur- en literatuurwetenschappelijke thema's en je kunt je mondeling en schriftelijk in correct Duits hierover uitdrukken. Je beheerst de grammaticale regels en structuren en kunt deze uitleggen en analyseren. Met een goed taalniveau Duits en kennis van ons grootste buurland heb je een streepje voor op de arbeidsmarkt.

Een minor in de talen vergt behoorlijk wat inspanning. Naast de intensieve colleges zul je regelmatig bezig zijn met zelfstudie en voorbereiding op vocabulaire-, luister- en grammaticatoetsen, ook als je al voorkennis hebt. Heb je vragen of ben je niet helemaal zeker van je taalniveau, stuur dan een e-mail naar: info@duitslandstudies.nl.

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op.

Studieschema

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Taalvaardigheid Duits 1: Berlijn - cultuur en geschiedenis
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Taalvaardigheid Duits 2: Duitsland in de film
  ???studyprogramme .period??? 2
  6
 • De wereld in talen
  ???studyprogramme .period??? 3
  6
 • Taalvaardigheid Duits 3: Duitstalige literatuur
  ???studyprogramme .period??? 4
  6
 • Taalvaardigheid Duits 4: Interculturaliteit
  ???studyprogramme .period??? 5
  6

Vervolg je studie met een master

Voor universitaire bachelorstudenten kan de minor Duits een goede voorbereiding zijn op bijvoorbeeld de master Duitslandstudies van de opleiding Geschiedenis. Je kunt ook denken aan een onderzoeksmaster in Linguistics and Communication of Literary Studies, of aan een andere eenjarige master waarin taal en cultuur een belangrijke rol spelen. Bekijk altijd de toelatingseisen bij de pagina Toelating en inschrijving van de master waar jij interesse in hebt.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. Dit betekent dat je minimaal 48 punten van je propedeuse moet hebben behaald.

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Voor hbo'ers is een minor echter niet voldoende om toegang te krijgen tot een master. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Deze minor past goed bij jou als je op de middelbare school al Duits hebt geleerd en je kennis van de Duitse taal wilt verdiepen en de Duitse cultuur je interesseert.

Aanmelden

Tussen 11 mei (vanaf 08.00 uur) en 22 juni 2021 kun je je aanmelden om deze minor te volgen in het studiejaar 2021-2022. Volg het stappenplan op de onderstaande pagina om je aan te melden. Let op: plaatsing geschiedt op volgorde van inschrijving. Wees er dus op tijd bij.

Let op: het maximum aantal deelnemers voor deze minor is bereikt. Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor deze minor voor het studiejaar 2021-2022.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands, Taal van de opleiding
Start September