Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor

Duitslandstudies

In de minor Duitslandstudies bestudeer je de geschiedenis, cultuur en maatschappij van het moderne Duitsland. Welke maatschappelijke ontwikkelingen zien we terug in de Duitse literatuur, kunst en cultuur?

Duitsland ligt in het hart van Europa; wie een goed begrip van Duitsland heeft, zal daarom ook Europa beter begrijpen. Ook in Duitsland zelf wordt veel gedebatteerd over de eigen plaats in Europa en worden de eigen culturele, politieke en maatschappelijke ontwikkelingen veelal vanuit een Europese context beschouwd. 

De minor Duitslandstudies is interessant voor zowel studenten die geïnteresseerd zijn in de Duitse geschiedenis en politiek als voor studenten met belangstelling voor de Duitse kunst, cultuur en literatuur. De onderwijsevaluaties wijzen uit dat studenten juist deze wisselwerking bijzonder op prijs stellen.

Studieprogramma

De minor Duitslandstudies omvat 30 EC en heeft de volgende vakken:

1e semester

  • Culture and Catastrophe: a German and Jewish History (6 EC)
  • Duitse cultuur en kritiek: Alternatieve en protestculturen (6 EC)
  • Amsterdam - Berlijn: culturele betrekkingen (6 EC)

2e semester

  • Economie, geld en cultuur in de Duitse geschiedenis (6 EC) 
  • Inleiding Duitslandstudies 2: Duitsland en zijn cultuur voor 1945 (6 EC)

Vervolg je studie met een master

De minor is een uitstekende voorbereiding op de master Duitslandstudies van de opleiding Geschiedenis.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. Dit betekent dat je minimaal 48 punten van je propedeuse moet hebben behaald.

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

Je kunt je vanaf 9 april aanmelden voor deze minor.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. Meer informatie vind je op onderstaande website.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands , Taal van de opleiding
Start September