Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor

Frans

Opslaan in favorieten

Een minor Frans geeft je een extra kwalificatie op de Nederlandse en de internationale arbeidsmarkt. 

Frans studeren aan de UvA gaat verder dan Frankrijk alleen: je leert ook over het Frans van de Maghreb, de vroegere koloniën van Frankrijk, zijn voormalige overzeese gebieden en andere Franstalige gebieden in de wereld (denk aan Zwitserland en Canada).

Een minor in de talen vergt behoorlijk wat inspanning. Naast de intensieve colleges zul je regelmatig bezig zijn met zelfstudie en voorbereiding op vocabulaire-, luister- en grammaticatoetsen, ook als je al voorkennis hebt.

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op.

Studieschema

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Maîtrise du Français 1
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Maîtrise du Français 2
  ???studyprogramme .period??? 2
  6
 • Nouvelle Vague: Revolutie in Film
  ???studyprogramme .period??? 3
  6
 • Maîtrise du Français 3
  ???studyprogramme .period??? 4
  6
 • Maîtrise du Français 4
  ???studyprogramme .period??? 5
  6

Vervolg je studie met een master

Voor universitaire bachelorstudenten kan de minor Frans een goede voorbereiding zijn op een master in bijvoorbeeld Linguistics and Communication of Literary Studies. Maar je kunt ook denken aan de tweejarige educatieve master Frans (Educatie en communicatie). Bekijk altijd de toelatingseisen bij de pagina Toelating en inschrijving van de master waar jij interesse in hebt.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. Dit betekent dat je minimaal 48 punten van je propedeuse moet hebben behaald. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Voor hbo'ers is een minor echter niet voldoende om toegang te krijgen tot een master. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

Tussen 11 mei (vanaf 08.00 uur) en 22 juni 2021 kun je je aanmelden om deze minor te volgen in het studiejaar 2021-2022. Volg het stappenplan op de onderstaande pagina om je aan te melden. Let op: plaatsing geschiedt op volgorde van inschrijving. Wees er dus op tijd bij.

Let op: het maximum aantal deelnemers voor deze minor is bereikt. Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor deze minor voor het studiejaar 2021-2022.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands, Taal van de opleiding
Start September