Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor

Frans

Een minor Frans geeft je een extra kwalificatie op de Nederlandse en de internationale arbeidsmarkt. 

Frans studeren aan de UvA gaat verder dan Frankrijk alleen: je leert ook over het Frans van de Maghreb, de vroegere koloniën van Frankrijk, zijn voormalige overzeese gebieden en andere Franstalige gebieden in de wereld (denk aan Zwitserland en Canada).

Studieprogramma

De minor Frans omvat 30 EC en heeft de volgende vakken:

1e semester

  • Maîtrise du Français 1 (6 EC)
  • Maîtrise du Français 2 (6 EC)
  • Nouvelle Vague: Revolutie in Film (6 EC)

2e semester

  • Maîtrise du Français 3 (6 EC)
  • Maîtrise du Français 4 (6 EC)

Vervolg je studie met een masterprogramma

De minor Frans kan een goede voorbereiding zijn op een master in bijvoorbeeld Linguistics and Communication of Literary Studies. Maar je kunt ook denken aan de tweejarige educatieve master Frans (Educatie en communicatie).

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. Dit betekent dat je minimaal 48 punten van je propedeuse moet hebben behaald. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor de minor Frans in het studiejaar 2020-2021. Het maximale aantal deelnemers is bereikt.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. Meer informatie vind je op onderstaande website.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands , Taal van de opleiding
Start September