Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor

Geschiedenis

In de minor Geschiedenis verwerf je niet alleen kennis van en inzicht in het verleden (‘knowing history’) maar leer je ook hoe je dat verleden wetenschappelijk kunt bevragen, onderzoeken, interpreteren en presenteren (‘doing history’).

De minor Geschiedenis is geschikt voor alle studenten van binnen en buiten de geesteswetenschappen die geïnteresseerd zijn in de meerwaarde van een historisch perspectief. 

Studieschema 

De minor Geschiedenis omvat 30 EC en bestaat uit de volgende vakken (onder voorbehoud):

1e semester

  • Wereldgeschiedenis (6 EC)
  • Inleiding in de geschiedschrijving (6 EC)
  • Geschiedenislab II (6 EC)

2e semester 

  • Verdiepingsvak II: Concepten in de geschiedenis (12 EC)

Bekijk de video over de minor Geschiedenis

Video wordt geladen..
video

Vervolg je studie met een master

De minor Geschiedenis kan een goede voorbereiding zijn op een master in geschiedenis, bijvoorbeeld: Geschiedenis / StadsgeschiedenisDuitslandstudiesGeschiedenis van de Internationale BetrekkingenMilitaire geschiedenisPublieksgeschiedenis of de tweejarige educatieve master Geschiedenis (Educatie en communicatie).

Ingangseisen

De minor Geschiedenis is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. Dit betekent dat je minimaal 48 punten van je propedeuse moet hebben behaald. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor de minor Geschiedenis in het studiejaar 2020-2021. Het maximale aantal deelnemers is bereikt.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. Meer informatie vind je op onderstaande website.

Feiten & cijfers
Vorm Voltijd
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands
Start September