Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor

Gouden Eeuw

De minor Gouden Eeuw aan de UvA is een uniek, interdisciplinair programma over de geschiedenis, kunst en cultuur van de Nederlanden vanaf ca. 1570 tot ca. 1720.

In de Gouden Eeuw groeide de Republiek der Verenigde Nederlanden uit tot een wereldmacht en bouwde ze een koloniaal rijk op. Tegelijkertijd maakten de kunsten, literatuur en wetenschappen een ongekende bloei door. In deze minor werken historici, kunsthistorici en neerlandici samen en leer je als student vanuit interdisciplinair perspectief de opkomst en neergang van deze bijzondere periode in de geschiedenis te interpreteren en te bevragen.

Video wordt geladen..
video

Studieschema 

De minor Gouden Eeuw omvat 30 EC en bestaat uit de volgende vakken (onder voorbehoud):

1e semester

  • The Dutch Golden Age (6 EC)
  • Golden Age Amsterdam as a Creative City (6 EC)
  • Oud schrift 1300-1700. Paleografie in de praktijk (6 EC)

2e semester 

  • Hollandse kunst in de Gouden Eeuw (6 EC)
  • Ken je plaats: Wereldbeeld, identiteit en conflict, 1550-1650 (6 EC)

Voorbereiding op master

De minor Gouden Eeuw kan een goede voorbereiding zijn op een masterprogramma, bijvoorbeeld: GeschiedenisKunstgeschiedenis en Nederlandse taal en cultuur.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. Dit betekent dat je minimaal 48 punten van je propedeuse moet hebben behaald. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

Je kunt je vanaf 9 april aanmelden voor deze minor.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. Meer informatie vind je op onderstaande website.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands
Start September