Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor

Hebreeuws

Heb je interesse in Hebreeuws, maar ben je niet in de gelegenheid om de hele bachelor Hebreeuwse taal en cultuur te volgen? Dan is de minor Hebreeuws een goed begin.

In de Taalvaardigheidsvakken ligt het tempo hoog en de colleges worden al snel (ook) in het Hebreeuws gegeven. Hierdoor krijg je in één jaar greep op het modern Hebreeuws, inclusief spreek-, schrijf- en luistervaardigheid.

Studieprogramma

De minor Hebreeuws omvat 30 EC en heeft de volgende vakken:

1e semester

  • Modern Hebrew Language Acquisition 1 (6 EC)
  • Modern Hebrew Language Acquisition 2 (6 EC)
  • De wereld in talen (Dutch taught 6 EC)

2e semester

  • Modern Hebrew Language Acquisition 3 (6 EC)
  • Modern Hebrew Language Acquisition 4 (6 EC)

Vervolg je studie met een master

De minor Hebreeuws kan een goede voorbereiding zijn op het masterprogramma Midden-Oostenstudies en de Engelstalige masters Hebrew and Jewish Studies en Religious Studies (Research Master).

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. Dit betekent dat je minimaal 48 punten van je propedeuse moet hebben behaald. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor de minor Hebreeuws in het studiejaar 2020-2021. Het maximale aantal deelnemers is bereikt.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. Meer informatie vind je op onderstaande website.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands , Engels , Taal van de opleiding
Start September