Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor

Italië studies

In deze minor volg je vijf kernvakken van de opleiding Italië studies. Centraal staan het moderne Italië en de Italiaanse culturele, maatschappelijke en politieke identiteit.

De minor Italië studies kan gevolgd worden zonder voorkennis van het Italiaans. Je start met een inleiding op het vakgebied Italië studies. Vervolgens ga kijken naar het moderne Italië. Je doet dit vanuit een breder Europees kader en kijkt daarbij ook naar de tegenstrijdigheden van Italië’s nationale identiteit. In het vak 'Cinema italiano' word je ondergedompeld in de Italiaanse cultuur, waarbij je onderzoekt hoe de Italiaanse film het moderne Italië en zijn inwoners verbeeldt. 

Studieschema

Semester 1

  • Inleiding Italië studies (6 EC)
  • Nationale identiteiten in Europa (6 EC)
  • Cinema italiano. Het verbeelde Italië (6 EC)

Semester 2

  • Good Italy, Bad Italy. Een complexe nationale identiteit (6 EC)
  • Het moderne Italië (6 EC)

Voorbereiding op een master

De minor Italië studies is interessant voor studenten van moderne vreemde talen, Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Europese studies. Voor hen kan deze minor een goede voorbereiding zijn op een master in bijvoorbeeld Linguistics and Communication of Literary Studies, maar je kunt ook denken aan Geschiedenis, Kunstgeschiedenis en Europese studies (Identity and Integration of European Policy).

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. Dit betekent dat je minimaal 48 punten van je propedeuse moet hebben behaald. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

Je kunt je vanaf 9 april aanmelden voor deze minor.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. Meer informatie vind je op onderstaande website.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands , Taal van de opleiding
Start September