Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor

Journalistiek en kritiek

In de minor Journalistiek en kritiek wordt een theoretische en praktische grondslag gelegd voor de studie en beoefening van de journalistieke kritiek, cultuurjournalistiek en algemene journalistiek in publieksmedia.

De minor Journalistiek en kritiek is bedoeld voor alle studenten die na hun studie werkzaam willen zijn op het terrein van de media, specifiek de journalistieke kritiek of de cultuurjournalistiek, of die onderzoek willen doen naar de aard en functie van de media-industrie in het algemeen en de journalistiek in het bijzonder. 

Studieschema

De minor Journalistiek en kritiek bestaat uit de volgende vakken (onder voorbehoud):

Semester 1

  • Theorie en geschiedenis van de journalistieke kritiek (6 EC)
  • Het schrijven van kritieken (6 EC)
  • Doing Journalism and Production Studies (6 EC)

Semester 2

  • Making Media: Production, Practices and Professions (6 EC)
  • Practicum Kritiek en journalistiek (6 EC)

Bekijk de video

In onderstaande video geven de coördinator van de minor en een student samen een toelichting op de verschillende vakken.

Video wordt geladen..
video

Vervolg je studie met een master

De minor Journalistiek en kritiek is een pre in de toelating voor de selectieve master Journalistiek en media, maar kan ook een goede voorbereiding zijn op de master Nederlandse taal en cultuur.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. Dit betekent dat je minimaal 48 punten van je propedeuse moet hebben behaald. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Vragen en contact

Heb je een vraag over deze minor, neem dan contact op met:

Aanmelden

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor de minor Journalistiek en kritiek in het studiejaar 2020-2021. Het maximale aantal deelnemers is bereikt.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. Meer informatie vind je op onderstaande website.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands
Start September