Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor

Modestudies

De Minor Modestudies geeft je een inleiding op de academische bestudering van hedendaagse mode en historische kostuums.

Modestudies is een opkomend academisch onderzoeksterrein. In de minor Modestudies aan de UvA profiteer je van alle expertise die de afdeling Kunst- en cultuurwetenschappen in huis heeft. Tegelijkertijd maak je een verbinding met antropologie, erfgoedstudies, conserveringsstudies, sociologie en filosofie.

Studieschema

Semester 1

  • Mode- en kostuumgeschiedenis (6 EC)
  • Mode, materialen en machines (6 EC)
  • Mode in musea (6 EC)

Semester 2

  • Mode, politiek en mondiale culturen (6 EC)
  • Elements of Fashion: Clothing, Art History and Visual Culture (6 EC)

Bekijk de video en maak kennis met ons:

Video wordt geladen..
vide

Vervolg je studie met een master

De minor Modestudies kan een goede voorbereiding zijn op een master in de kunst- en cultuurwetenschappen, denk bijvoorbeeld aan de masters Kunst, cultuur en politiek en Kunstgeschiedenis, of de Engelstalige duale master Heritage and Memory Studies.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. Dit betekent dat je minimaal 48 punten van je propedeuse moet hebben behaald. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor de minor Modestudies in het studiejaar 2020-2021. Het maximale aantal deelnemers is bereikt.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. Meer informatie vind je op onderstaande website.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands
Start September