Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor

Nieuwgrieks

In de minor Nieuwgrieks leer je naast de taal ook de historische en actuele dynamiek van het moderne Griekenland en Cyprus goed kennen.

Na succesvolle afronding van deze minor heb je kennis gemaakt met de grondbeginselen van de Nieuwgriekse taal en kennis van de politieke, sociaal-economische en culturele ontwikkelingen in het Byzantijnse Rijk (324-1453), het Osmaanse Rijk (1453-1832) en het huidige Griekenland en Cyprus (1832-heden).

Studieprogramma

De minor Nieuwgrieks omvat 30 EC en heeft de volgende vakken:

1e semester

  • Taalvaardigheid Nieuwgrieks 1 (6 EC)
  • Taalvaardigheid Nieuwgrieks 2 (6 EC)
  • Venice, Byzantium and the Greek World (6 EC)

2e semester 

  • Taalvaardigheid Nieuwgrieks 3 (6 EC)
  • Taalvaardigheid Nieuwgrieks 4 (6 EC)

Vervolg je studie met een masterprogramma

De minor Nieuwgrieks kan een goede voorbereiding zijn op een master in bijvoorbeeld Linguistics and Communication of Literary Studies, maar je kunt ook denken aan European Studies: Identity and Integration

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. Dit betekent dat je minimaal 48 punten van je propedeuse moet hebben behaald. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

Je kunt je vanaf 9 april aanmelden voor deze minor.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. Meer informatie vind je op onderstaande website.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands , Taal van de opleiding
Start September