Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor

Noors

In deze minor leer je Noors lezen, verstaan, spreken en schrijven. Naast het leren van de taal is er in deze minor ook aandacht voor de Noorse geschiedenis en het moderne Noorwegen.

De minor Noors bestaat uit vier modules taalvaardigheid, waarbij je Noors leert lezen, verstaan, spreken en schrijven. Bij succesvolle afronding beheers je het Noors op CEFR-niveau B1 voor spreken en schrijven en B2 voor lezen en luisteren. Tevens krijg je inzicht in de Noorse politieke en maatschappelijke verhoudingen en verdiep je je in de Noorse geschiedenis.  

Daarnaast volg je, samen met studenten van andere talenminors, het vak 'De wereld in talen', waarin je meer kennis verwerft over bijvoorbeeld hoe talen onderling (kunnen) verschillen, hoe wij de wereld ervaren door taal en hoe wij taal gebruiken (taalcultuur). 

Studieprogramma

1e semester

  • Taalvaardigheid Noors 1 & cultuur en samenleving van het moderne Noorwegen (6 EC)
  • Taalvaardigheid Noors 2 & cultuur en samenleving van het moderne Noorwegen (6 EC) 
  • De wereld in talen (6 EC)

2e semester

  • Taalvaardigheid Noors 3 & Noorse cultuur, geschiedenis en samenleving A (6 EC)
  • Taalvaardigheid Noors 4 & Noorse cultuur, geschiedenis en samenleving B (6 EC)
Video wordt geladen..
video

Masterprogramma

De minor Noors kan een goede voorbereiding zijn op een master in bijvoorbeeld Language, Literature and Education, Literature, Culture and Society and the Research Master's in Linguistics and Communication of Literary Studies. Maar je kunt ook denken aan een master in European Studies (Identity and Integration of European Policy). 

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. Dit betekent dat je minimaal 48 punten van je propedeuse moet hebben behaald. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

Je kunt je vanaf 9 april aanmelden voor deze minor.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. Meer informatie vind je op onderstaande website.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands , Taal van de opleiding
Start September