Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor

Religiewetenschap

In de minor Religiewetenschap maak je kennis met een van de grote religieuze tradities (naar keuze) en verschillende methodologische benaderingen behorende bij de studie van religie en levensbeschouwing. Je leert deze toe te passen op een case studie bijvoorbeeld een hedendaagse religieuze gemeenschap in Amsterdam.

Studieprogramma

De minor Religiewetenschap omvat 30 EC en heeft de volgende vakken:

1e semester

  • Jodendom (6 EC)
  • Christendom (6 EC)
  • Grote vragen Religiewetenschappen 1: analyse van teksten (6 EC)

2e semester

Naar keuze tot 12 EC:

  • Islam (6 EC)
  • Religies in hedendaagse samenleving (12 EC)
  • Hindoeïsme / Boeddhisme (6 EC)

Voorbereiding op een master

De minor Religiewetenschap is met name interessant voor studenten met belangstelling voor de verwevenheid van religie, cultuur en samenleving. De minor vormt een uitstekende voorbereiding op het eenjarige Engelstalige masterprogramma Spirituality and Religion en de tweejarige onderzoeksmaster Theology and Religious Studies.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. Dit betekent dat je minimaal 48 punten van je propedeuse moet hebben behaald. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

Je kunt je vanaf 9 april aanmelden voor deze minor.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. Meer informatie vind je op onderstaande website.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands
Start September