Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor

Russisch

Heb je interesse in het Russisch, maar ben je niet in de gelegenheid om de volledige bacheloropleiding Russische en Slavische studies te volgen? Doe dan de minor Russisch!

Rusland is een belangrijke speler in de internationale politiek en de bakermat van wereldberoemde literatuur en innovatieve kennis. In de minor Russisch maak je de taal en cultuur van het grootste land ter wereld kennen. In de vakken Taalvaardigheid bestudeer je de grondbeginselen en de grammatica van het Russisch. Je leert op basisniveau luisteren, schrijven en lezen en je oefent gespreksinteractie.

Studieprogramma

De minor Russisch omvat 30 EC en heeft de volgende vakken:

1e semester

  • Taalvaardigheid Russisch 1 (6 EC)
  • Taalvaardigheid Russisch 2 (6 EC)
  • De wereld in talen (6 EC)

2e semester

  • Taalvaardigheid Russisch 3 (6 EC)
  • Taalvaardigheid Russisch 4 (6 EC)

Vervolg je studie met een masterprogramma

De minor Russisch kan een goede voorbereiding zijn op een master in bijvoorbeeld Linguistics and Communication of Literary Studies, maar je kunt ook denken aan East European Studies

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. Dit betekent dat je minimaal 48 punten van je propedeuse moet hebben behaald. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor de minor Russisch in het studiejaar 2020-2021. Het maximale aantal deelnemers is bereikt.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. Meer informatie hierover vind je op onderstaande website. 

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands , Taal van de opleiding
Start September