Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor

Servisch/Kroatisch

Heb je interesse in het Servisch/Kroatisch, maar ben je niet in de gelegenheid om een volledige bacheloropleiding hierin te volgen, dan is de minor Servisch/Kroatisch een goede optie.

Deze specialistische minor is bij uitstek geschikt voor studenten van de bachelor Russische en Slavische studies die een tweede Slavische taal erbij willen doen. Maar de minor is ook interessant voor studenten van bijvoorbeeld andere (talen)bachelors en Europese studies. In de vakken Taalvaardigheidsvakken van deze minor maak je kennis met de grondbeginselen en de grammatica van het Servisch/Kroatisch. Je leert op basisniveau luisteren, schrijven en lezen en je oefent gespreksinteractie.

Studieprogramma

De minor Servisch/Kroatisch omvat 30 EC en heeft de volgende vakken:

1e semester

  • Taalvaardigheid Servisch/Kroatisch 1 (6 EC)
  • Taalvaardigheid Servisch/Kroatisch 2 (6 EC)
  • De wereld in talen (6 EC)

2e semester

  • Taalvaardigheid Servisch/Kroatisch 3 (6 EC)
  • Taalvaardigheid Servisch/Kroatisch 4 (6 EC)

Voorbereiding masterprogramma

De minor Servisch/Kroatisch kan een goede voorbereiding zijn op het Engelstalige masterprogramma East European Studies.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. Dit betekent dat je minimaal 48 punten van je propedeuse moet hebben behaald. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

Je kunt je vanaf 9 april aanmelden voor deze minor.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. Meer informatie vind je op onderstaande website.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands , Taal van de opleiding
Start September