Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor

Spaans

In deze minor leer je Spaans lezen, verstaan, spreken en schrijven. Naast het leren van de taal is er in deze minor ook aandacht voor de huidige sociale en culturele context van Spanje en Spaans-Amerika.

De minor Spaans bestaat uit vier modules taalvaardigheid, waarbij je in het eerste semester korte teksten over algemene onderwerpen leest. Je luistert en kijkt naar korte interviews en nieuwsitems over algemene onderwerpen, en je voert korte gesprekken over onderwerpen uit het dagelijkse persoonlijke en openbare leven. In het tweede semester lees je krantenartikelen en romans, schrijf je korte teksten en houd je gesprekken over vertrouwde onderwerpen en discussies over actualiteiten. Bij succesvolle afronding van deze minor beheers je het Spaans op CEFR-niveau B2 voor lees- en luistervaardigheid, en B1 voor spreek- en schrijfvaardigheid.

Daarnaast volg je, samen met studenten van andere talenminors, het vak 'De wereld in talen', waarin je meer kennis verwerft over bijvoorbeeld hoe talen onderling (kunnen) verschillen, hoe wij de wereld ervaren door taal en hoe wij taal gebruiken (taalcultuur). 

Studieschema

1e semester

  • Taalvaardigheid Spaans 1 (6 EC)
  • Taalvaardigheid Spaans 2 (6 EC)
  • De wereld in talen (6 EC)

2e semester

  • Taalvaardigheid Spaans 3 (6 EC)
  • Taalvaardigheid Spaans 4 (6 EC)

Masterprogramma

De minor Spaans kan een goede voorbereiding zijn op een master in bijvoorbeeld Literature, Culture and Society of Language, Literature and Education, maar je kunt ook denken aan de onderzoeksmasters Linguistics and Communication of Literary Studies

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. Dit betekent dat je minimaal 48 punten van je propedeuse moet hebben behaald. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor de minor Spaans in het studiejaar 2020-2021. Het maximale aantal deelnemers is bereikt.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. Meer informatie vind je op onderstaande website.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands , Taal van de opleiding
Start September