Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor

Theaterwetenschap

De minor theaterwetenschap biedt een gedegen introductie in een aantal belangrijke aspecten van de theaterwetenschap.

Belangrijke aspecten van de theaterwetenschap zijn de theorie en analyse van theater, theaterteksten en voorstellingen en de Nederlandse en Europese theatergeschiedenis. Het gaat hierbij om toneel, maar ook om opera, muziektheater, cabaret, mime en dans. Je bestudeert de afzonderlijke elementen van een voorstelling: tekst, spel, decor, belichting, muziek et cetera. Daarnaast komen ook aspecten als theaterarchitectuur en de rol van theater in de samenleving aan de orde.

Studieschema

Semester 1

  • Inleiding in de theaterwetenschap (12 EC)
  • Theaterproject (6 EC)

Semester 2

  • Theatergeschiedenis: van 1800 tot nu (12 EC)

Voorbereiding master

De minor Theaterwetenschap kan een goede voorbereiding zijn op de Engelstalige masters in Theatre Studies and International Dramaturgy.

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. Dit betekent dat je minimaal 48 punten van je propedeuse moet hebben behaald. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

Je kunt je vanaf 9 april aanmelden voor deze minor.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. Meer informatie vind je op onderstaande website.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands
Start September