Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Minor

Zweeds

In de minor Zweeds leer je Zweeds spreken en schrijven, lezen en verstaan. Je kunt al na één semester in het Zweeds een gesprekje voeren, de weg vragen en vertellen over jezelf.

Naast de taal besteden we aandacht aan de moderne Zweedse samenleving, denk aan Zweden en emancipatie, de verzorgingsstaat Zweden, de rol van Zweden in de EU en de beeldvorming van Zweden in de wereld. Je volgt het Zweedse nieuws op radio, televisie en in de krant. Je krijgt inzicht in geschiedenis en cultuur van Zweden

Studieprogramma

De minor Zweeds omvat 30 EC en heeft de volgende vakken:

1e semester

  • Taalvaardigheid Zweeds 1 & cultuur en samenleving van het moderne Zweden (6 EC)
  • Taalvaardigheid Zweeds 2 & cultuur en samenleving van het moderne Zweden (6 EC)
  • De wereld in talen (6 EC)

2e semester

  • Taalvaardigheid Zweeds 3 & Zweedse cultuur, geschiedenis en samenleving A (6 EC)
  • Taalvaardigheid Zweeds 4 & Zweedse cultuur, geschiedenis en samenleving B (6 EC)

Masterprogramma

De minor Zweeds kan een goede voorbereiding zijn op een master in bijvoorbeeld Language, Literature and Education, Literature, Culture and Society and the Research Master's in Linguistics and Communication of Literary Studies. Maar je kunt ook denken aan een master in European Studies (Identity and Integration of European Policy). 

Ingangseisen

Deze minor is toegankelijk voor studenten met een universitair propedeusediploma of een positief bindend studieadvies van een universitaire bachelor. Dit betekent dat je minimaal 48 punten van je propedeuse moet hebben behaald. 

De minor is ook toegankelijk voor hbo-studenten die hun propedeuse gehaald hebben. Ben je hbo-student en wil je je voorbereiden op een master aan de UvA, kijk dan bij ons aanbod van pre-masters.

Aanmelden

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor de minor Zweeds in het studiejaar 2020-2021. Het maximale aantal deelnemers is bereikt.

Een minor in de geesteswetenschappen

Deze minor wordt aangeboden door de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Een minor aan de FGw omvat 30 studiepunten en levert je een tweede competentie en een aantekening op je bulbijlage op. Meer informatie vind je op onderstaande website.

Feiten & cijfers
Studielast 30 EC,
Voertaal Nederlands , Taal van de opleiding
Start September