Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Juridisch postacademisch programma (losse onderdelen)

Opslaan in favorieten

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid biedt dagonderwijs voor juridische professionals. Dit onderwijs biedt u de kans uw kennis weer up-to-date te maken door een actualiteitencursus te volgen, of dieper op een specifiek onderwerp in te gaan in een verdiepingscursus. Er worden cursussen aangeboden op vrijwel alle rechtsgebieden.

Het onderwijs wordt verzorgd door het Eggens Instituut voor juridisch postacademisch onderwijs en is erkend door de Nederlandse Orde van Advocaten. Cursussen dragen bij aan de bijscholingsverplichting voor de advocatuur. De cursussen worden aangeboden op de Zuidas.

Docenten

Het postacademisch onderwijs wordt in beginsel uitgevoerd door de afdelingen en leerstoelgroepen van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. De docenten zijn werkzaam bij de leerstoelgroepen, veelal in de functie van hoogleraar of universitair (hoofd)docent. Zij geven onderwijs aan de faculteit en doen onderzoek. Daarnaast trekt het instituut specialisten uit de rechtspraktijk aan om het onderwijs te verrijken.

Onderwijsaccreditatie

Het Eggens Instituut is als opleidingsinstelling geaccrediteerd door:

  • de Nederlandse Orde van Advocaten,
  • de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie,
  • NEVOA.

Kwaliteit en niveau

Het onderwijs wordt georganiseerd en uitgevoerd volgende de kwaliteitscyclus die binnen de Universiteit van Amsterdam geldt. Aanvullend hanteert het instituut een specifiek op de advocatuur toegesneden kwaliteitsplan, welke de praktijkwaarde van het onderwijs borgt. Het onderwijs wordt gegeven op een drietal niveau's, gekoppeld aan een drietal hoofdoelgroepen:

  • Basisniveau (doorgaans minder dan een jaar ervaring in het betreffende vakgebied; weinig tot geen voorkennis aanwezig)
  • Verdiepingsniveau (doorgaans meer dan een jaar ervaring in het betreffende vakgebied; basiskennis aanwezig en gerichte praktijkervaring vereist)
  • Specialisatieniveau (doorgaans meer dan drie jaar ervaring in het bettreffende vakgebied; hoog kennisniveau aanwezig en gerichte praktijkervaring vereist)
Feiten & cijfers
Type Contractonderwijs
Vorm Kortlopend, postacademisch
Voertaal Nederlands
Accreditatie Nederlandse Orde van Advocaten
Toelatingseisen Vooropleiding nodig
Start Oktober