Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Open Programma

Allemaal theater! Musical, cabaret, revue en andere theatervormen voor het grote publiek

De meeste theaterkaartjes worden verkocht voor het zogeheten 'lichtere' genre: musical, cabaret, revue, circus, variété en melodrama. Ook in het verleden trok dit genre vaak meer publiek dan het deftiger geachte toneel en ballet.

Dit Open UvA-college wordt verzorgd door docenten van de opleiding Theaterwetenschap en een aantal specialisten van buiten. Zij zullen telkens inzoomen op een bepaalde theatervorm.
Het tweede deel van de cursus bestaat uit een intensief onderzoekslaboratorium, waarbij met materialen uit de theatercollectie van Bijzondere Collecties van de UvA wordt gewerkt. Ook op de theaterafdeling van Bijzondere Collecties is het lichte genre ruim vertegenwoordigd, in de vorm van affiches, foto’s, programmaboekjes, geluids- en beeldopnamen et cetera.

Docenten

Dhr. dr. R.G.C. (Rob) van der Zalm

Faculteit der Geesteswetenschappen

Theaterwetenschap

Data, tijd, locatie en prijs

  • 7 september t/m 14 oktober 2020 
  • maandag van 15.00-18.00 uur en woensdag van 15.00-17.00 uur
  • online
  • cursusprijs: € 180 (voor AUV-leden € 162)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen voor en tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-college
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Voertaal Nederlands
Studiemateriaal wordt nog bekendgemaakt
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges, geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen. 
Uiterste aanmelddatum Uiterlijk 10 dagen voor aanvang, plaatsing op basis van beschikbaarheid.

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm Open UvA-college
Voertaal Nederlands
Start September