Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Open Programma

Christendom

Het Christendom heeft geen vaste identiteit maar wordt in verschillende tijden, op verschillende plaatsen, door verschillende maatschappelijke groepen en soms door individuen telkens opnieuw 'uitgevonden'.

In dit Open UvA-college gaan we dieper in op belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis van het Christendom en plaatsen die in een historische context, zodat de continuïteit en de geleidelijke transformatie van het Christendom duidelijk worden. Niet alleen het Christendom zelf maar ook de beeldvorming van het Christendom zijn niet uniform: er zijn vele ‘Christendommen’ en er zijn vele ‘beelden van het Christendom’. Aan de orde komen onder andere het nieuw-testamentische Christendom, de kerkvaders, de ontwikkeling van de christelijke dogma’s en de theologie.Het handboek laat zien hoe groot de historische, geografische en maatschappelijke variatie in het Christendom is.

 

Docent

Mw. dr. H.J. (Jacqueline) Borsje

Faculteit der Geesteswetenschappen

Capaciteitsgroep Religiestudies

Data, tijd, locatie en prijs

  • 3 november t/m 8 december 2020
  • dinsdag van 15.00-18.00 uur 
  • online
  • cursusprijs: € 180 (voor AUV-leden € 162)

Let op: dit vak maakt deel uit van het reguliere onderwijsaanbod van de UvA. Er kunnen ook tijdens de collegereeks wijzigingen in het rooster optreden. Raadpleeg daarom altijd het rooster voor actuele gegevens.

Belangrijk om te weten

Cursustype Open UvA-college
Onderwijsvorm Hoorcolleges
Voertaal Nederlands 
Overige informatie U volgt het OUC als toehoorder. Dit betekent dat u alleen de hoorcolleges mag volgen en geen werkcolleges, geen tentamen mag doen en geen studiepunten mag behalen. 
Uiterste aanmelddatum Uiterlijk 10 dagen voor aanvang, plaatsing op basis van beschikbaarheid.

Literatuur

  • David Chidester, Christianity. A Global History, Penguin Books, 2000.
  • Diarmaid MacCulloch, A History of Christianity, 6-delige BBC-serie (dvd).

Publieksprogramma Geesteswetenschappen

Dit Open UvA-college maakt deel uit van het publieksprogramma van de Faculteit der Geesteswetenschappen (FGw). Naast Open UvA-colleges omvat het publieksprogramma ook bijzondere lezingen en collegereeksen. Het publieksprogramma is bedoeld voor alumni, werknemers die bijscholing wensen en alle anderen met interesse in kunst, cultuur, filosofie, taal en literatuur, geschiedenis en religie.

Feiten & cijfers
Vorm Open UvA-college
Voertaal Nederlands
Start September