Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to English

Gemeente Amsterdam en NIAS-KNAW selecteren stadsplanoloog Nanke Verloo als Urban Citizen Fellow. Verloo wil een aanpak stimuleren waarbij tegengeluiden van burgers een betere plek krijgen binnen participatieprocessen, en zal daarnaast een manifest voor effectief protest samenstellen.

Nanke Verloo
Nanke Verloo (foto: Merijn Soeters)

Nanke Verloo is iniversitair docent in Stedelijke Planologie en specialiseert zich in conflict, burgerparticipatie, en in- en uitsluiting in stedelijke ontwikkelingsprocessen. Als Urban Citizen Fellow zal ze zich vanaf september gaan richten op weerstand, boosheid en protest. Verloo wil een aanpak stimuleren waarbij tegengeluiden van burgers een betere plek krijgen binnen participatieprocessen, en zal daarnaast een manifest voor effectief protest samenstellen.

 

Meer over het Urban Citizen Fellowship programma

Het Urban Citizen Fellowship is een nieuw initiatief van de Gemeente Amsterdam en het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS) om wetenschappelijke inzichten en gemeentelijke praktijk bij elkaar te brengen. Naast Nanke Verloo zijn ook Anouk de Koning (cultureel antropoloog aan de Universiteit Leiden) en Markha Valenta (politicoloog aan de Universiteit Utrecht) geselecteerd.

De Urban Citizen Fellows maken vijf maanden deel uit van de internationale en interdisciplinaire gemeenschap aan het gerenommeerde NIAS-KNAW, het oudste Institute for Advanced Study van Europa. De wetenschappers komen aan het eind van hun fellowship met een concreet advies dat de gemeente kan helpen bij de ontwikkeling van burgerschap in Amsterdam.

Dr. N. (Nanke) Verloo

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

Programmagroep: Urban Planning