Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

In het jaarverslag 2018 van de Algemene Rekenkamer staat een interview met Jacobine van den Brink. Ze werkte mee aan expertmeetings ten behoeve van het onderzoek naar revolverende fondsen van het Rijk.

Jacobine van de Brink

Op 21 maart 2019 kwam het jaarverslag van de Algemene Rekenkamer over het jaar 2018 uit. Dit bevat onder meer een interview met prof. mr. J.E. (Jacobine) van den Brink, sinds 1 november 2018 hoogleraar bestuursrecht aan de UvA. Ze werkte mee aan meerdere expertmeetings ten behoeve van het onderzoek dat de Algemene Rekenkamer momenteel verricht naar revolverende fondsen van het Rijk. Dit onderzoek wordt op 16 april 2019 gepubliceerd. 

In het jaarverslag legt zij uit dat de rapporten van de Algemene Rekenkamer een gezaghebbende bron zijn voor haar onderzoek. Vandaar dat zij de Algemene Rekenkamer als hoofdspreker heeft uitgenodigd voor het congres over revolverende fondsen dat plaatsvond voorafgaand aan haar oratie aan de Universiteit Maastricht op 8 juni 2018 (klik hier). Zie voor het volledige interview pagina 24 van het jaarverslag.