Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

In de Fair Work & Equality Law Clinic gaan studenten aan de slag met vraagstukken op het gebied van sociale rechten, arbeidsuitbuiting en gelijkheidsrecht. Dit jaar keken ze o.a. voor vakbond FNV naar vragen rondom het actuele onderwerp 'Platformwerk'.

In het rapport waarvoor onze clinicstudenten meerdere platformwerkers interviewden, gaan zij in op vragen als:

  • Kan een app die door een platformbedrijf wordt gebruikt worden aangemerkt als ‘gezag’ in de context van een arbeidsverhouding?
  • Hebben platformwerkers recht op menselijk contact met hun werkgever?
  • Is het juridisch mogelijk voor platforms om door middel van algemene voorwaarden een arbeidsovereenkomst tot stand te brengen tussen platformwerkers en derden?

De clinicstudenten concluderen onder meer dat op basis van de huidige stand van het recht en de praktijk, de platform-apps wel degelijk een gezagsrelatie bewerkstelligen. Hierdoor kunnen platformbedrijven zich niet (langer) verschuilen achter mechanismen die de illusie wekken dat de arbeidskrachten puur door marktwerking worden beïnvloed waar het platform geen invloed op zou hebben. Ook biedt zowel nationale als Europese regelgeving de mogelijkheid om recht op menselijk contact af te dwingen, onder meer op grond van artikel 26 van het Europees Sociaal Handvest.

Download het rapport voor meer informatie (pdf).