Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Nieuwe masterstudent

Welkom aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Ga je aan een juridische masteropleiding beginnen aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid? Hier lees je alles over de gevolgen van de coronacrisis voor het onderwijs, je inschrijving, toelating en de onderwijsintroductie.

 • Studeren in collegejaar 2022-2023

  Aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid vinden we lesgeven op de campus, met fysiek onderwijs en elkaar ontmoeten, heel belangrijk. We bieden daarom al het onderwijs op de campus aan, zonder beperkingen. Dit geldt ook voor de introductie en voor alle toetsing. Mocht het coronavirus toch weer oplaaien, volgen wij uiteraard de dan geldende richtlijnen van de Nederlandse overheid. In dat geval kan het zo zijn dat we het onderwijs en de introductie (gedeeltelijk) online moeten aanbieden.

 • Toelating en inschrijving

  Voltooi je inschrijving op tijd: vóór 1 september (wanneer je in februari instroomt is dit vóór 1 februari) moet je inschrijving zijn voltooid. Je bent pas ingeschreven als je aan zowel je inschrijf- als betalingsverplichtingen hebt voldaan. Je kunt de status van je inschrijving bekijken op sis.uva.nl. Onder ‘Checklist inschrijving’ zie je precies welke zaken je nog moet regelen om je inschrijving af te ronden.

 • Onderwijsintroductie 2022-2023

  De onderwijsintroductie van Nederlandstalige masterprogramma's aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid vindt plaats op 1 of 2 september 2022. Tijdens deze onderwijsintroductie maak je kennis met de opleiding. Je ontmoet de coördinator(en) en docenten van de masteropleiding en je medestudenten. Ook ontvang je meer informatie over hoe het komend studiejaar eruit zal zien. Wij bevelen je ten zeerste aan om hierbij aanwezig te zijn.

  Wegwijzer

  Je komt met veel nieuwe termen en begrippen in aanraking in de eerste weken van je studie. Neem alvast een kijkje in de Wegwijzer van 2021-2022 voor een impressie van de informatie over starten met je studie. In de zomer vind je hier de wegwijzer voor 2022-2023.

 • Meld je aan voor vakken

  Meld jezelf tussen vrijdag 1 juli, 10:00 uur tot woensdag 6 juli, 13:00 uur aan voor het onderwijs van semester 1 van academisch jaar 2022-2023.

  • Lees eerst het stappenplan
  • Zoek in de digitale Studiegids het studieschema op van je master.
  • Kijk welke verplichte vakken je moet volgen in het eerste semester.
  • Kies de keuzevakken die je wilt volgen in het eerste semester.
  • In het rooster kun je zien wanneer het onderwijs plaatsvindt.

  Let op: wil je meedoen aan één van de Amsterdam Law Clinics? De deadline om je hiervoor aan te melden is 20 juni 2022.

  Alle informatie over wanneer en hoe je je kunt aanmelden voor het onderwijs kun je vinden op deze pagina.

   

   

 • Roosters

  Je kunt de voorlopige roosters bekijken via roosters.uva.nlLet op: de roosters zijn onder voorbehoud. 

  Kies bij ‘rooster toevoegen’ voor het programma dat jij gaat volgen. Wanneer er een zaalnummer bij de onderwijsactiviteit staat, betekent dit dat het onderwijs op locatie plaatsvindt. Bij een koptelefoon-icoontje wordt het onderwijs (ook) online aangeboden.

  Met vragen kun je terecht bij de Onderwijsbalie.

 • Masterscriptie

  Inschrijven voor de masterscriptie is mogelijk vanaf 1 juli 2022 tijdens de vakaanmeldperiode (zie Meld je aan voor vakken).

 • Studiemateriaal

  Als je voor de vakken bent aangemeld, heb je vanaf uiterlijk twee weken voor de start van het onderwijsblok toegang tot de Canvaspagina van de vakken. Hier vind alle belangrijke informatie van het vak, waaronder het voorgeschreven studiemateriaal. De boeken zijn verkrijgbaar in de boekhandel of bij de studievereniging JFAS (korting op studieboeken voor leden). Je JFAS-lidmaatschap kun je tegelijkertijd regelen met je eerste bestelling van studieboeken via de e-shop op de site van de JFAS. De syllabi die de faculteit zelf uitgeeft kun je online bestellen.

 • Meer informatie over voorzieningen en praktische zaken
  • In de A-Z-lijst vind je informatie over alle voorzieningen voor studenten; 
  • Informatie over UvA-brede zaken vind je op de masterpagina's van de UvA;
  • Neem de belangrijke data van de academische kalender over in je agenda; 
  • En wist je dat je als UvA-student ook gebruik kunt maken van allerlei extra voorzieningen? Je kunt bijvoorbeeld goedkoop software aanschaffen, cursussen volgen bij CREA of sporten bij het Universitair Sportcentrum (USC). Ook dit vind je in de A-Z-lijst.
 • Contact

  Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan contact op met de Onderwijsbalie.

Master studente Fdr balie