Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Ingangseisen

Waar vind ik de ingangseisen

In de Studiegids en de Onderwijs- en Examenregeling (OER) kun je de ingangseisen van vakken opzoeken.

Ik voldoe (nog) niet aan de ingangseis tijdens de vakaanmelding

Het kan zijn dat je op het moment van de vakaanmelding nog niet aan de ingangseis van een vak/vakken voldoet, maar in de loop van het studiejaar, voorafgaand aan de start van het betreffende vak, nog wel kan voldoen. In dat geval krijg je een voorwaardelijke aanmelding.

Zodra de uitslagen van de tentamens van het voorafgaande semester geregistreerd zijn, wordt er door de onderwijsadministratie gecontroleerd op ingangseisen. Als uit je behaalde studieresultaten blijkt dat je niet aan de ingangseis van een vak voldoet, verlies je het recht op deelname en word je afgemeld voor het vak.

Ik voldoe niet aan de ingangseis bij de start van het vak

Zodra de uitslagen van de tentamens van het voorafgaande semester geregistreerd zijn, wordt er door de onderwijsadministratie gecontroleerd op de ingangseis. Als uit de behaalde studieresultaten blijkt dat je niet aan de ingangseis voldoet, verlies je het recht op deelname en word je afgemeld voor het vak. Als je het recht op deelname aan een vak hebt verloren, krijg je hierover per e-mail bericht. Je hebt dan vijf werkdagen de tijd om gemotiveerd tegen de uitsluiting in beroep te gaan bij de examencommissie. De studieadviseurs kunnen je hierover adviseren.

Dispensatie voor de ingangseis

Voldoe je niet aan de ingangseis van het vak, maar beschik je wel aantoonbaar over de vereiste voorkennis, dan kun je bij de examencommissie een verzoek indienen tot dispensatie van de ingangseis. Als je dit van plan bent, ga dan zo snel mogelijk bij de studieadviseur langs om je dispensatieverzoek te bespreken en eventueel voorwaardelijke deelname aan het vak te regelen. Houd hierbij in gedachten dat de examencommissie een reactietermijn van zes weken heeft.