Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Vakaanmelding - CW

Om onderwijs te kunnen volgen, moet je je elk semester tijdens de aanmeldperiode aanmelden voor vakken. Je bent dan ook meteen aangemeld voor de tentamens, eventuele hertentamens en de Canvas pagina van het vak.

Aanmeldperiodes

Regel je aanmelding voor vakken tijdens de aanmeldperiode, alleen dan heb je gegarandeerd een plaats in verplichte vakken. De aanmeldperiode voor de bachelor- en de mastervakken voor semester 1 van het studiejaar 2021-2022 is:

 Semester

Start aanmeldperiode

Sluiting aanmeldperiode

Semester 1 (2021-2022)  donderdag 10 juni 8.00 uur  dinsdag 22 juni 13.00 uur

Hieronder zie je een overzicht met de aanmeldperiodes van andere opleidingen.

Stappenplan vakaanmelding

Online vs on-campus

Tijdens de komende vakaanmeldingsperiode kun je zelf aangeven of je online of on campus les wilt hebben. We hebben onderstaande video gemaakt om uit te leggen hoe je kunt zien welke vakken online of on campus zijn en hoe je deze toevoegt aan je planner. In de video wordt een voorbeeld voor eerstejaars studenten gebruikt. 

NB: Op dit moment worden er geen on campus lessen gegeven. De situatie voor het academische jaar 2021-2022 wordt tegen juni geëvalueerd. Op basis van de dan geldende maatregelen en vooruitzichten zal besloten worden over het al dan niet online plaatsvinden van vakken in semester 1 van 2021-2022. 

  • Stap 4: Bekijk je rooster

    Ga naar tabblad Planner en bekijk het rooster van je vakken via ‘Toon rooster’. Indien je je aanmeldt voor werkgroepen, zorg dan dat je overlap in je rooster voorkomt. Het definitieve rooster voor het academische jaar 2021-2022 is vanaf eind mei/begin juni beschikbaar. 

    NB: Op dit moment worden er geen on campus lessen gegeven. De situatie voor het academische jaar 2021-2022 wordt tegen juni geëvalueerd. Op basis van de dan geldende maatregelen en vooruitzichten zal besloten worden over het al dan niet online plaatsvinden van vakken in semester 1 van 2021-2022. 

  • Stap 5: Voltooi je vakaanmelding

    Ga naar tabblad Planner, vink bij je vakken de gewenste werkgroep (WG) [of andere werkvormen] aan, klik op 'Aanmelden' en vervolgens op ‘OK’.

Afmelden voor vakken

Meld je af voor vakken via uva.nl/vakaanmelden. Ga naar tabblad ‘Overzicht Aanmeldingen’, vink het vak aan, klik op 'Afmelden' en vervolgens op ‘OK’. 

Afmelden voor vakken in SIS kan uiterlijk tot en met de eerste week na de start van het onderwijs. Meld je je niet op tijd af, dan betekent dit dat je onnodig een plek bezet houdt voor een andere student. Dus mocht je besluiten een vak toch niet te volgen, meld je dan altijd af voor het vak, zodat een andere student het vak kan volgen.

Als je ingeschreven bent voor een vak, maar niet deelneemt, dan wordt dit geregistreerd als een NAP (Niet Aanwezig met Poging) in jouw cijferoverzicht in SIS. Ook worden NAP’s meegenomen in de weging of een student cum laude kan afstuderen. Een NAP is niet zichtbaar op jouw diplomasupplement of als je een officiële cijferlijst aanvraagt bij de onderwijsbalie.