Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Studentendecanen

De studentendecaan ondersteunt UvA-studenten met advies en informatie. Alles wat besproken wordt met de studentendecaan is vertrouwelijk.

Wat kan een studentendecaan voor je betekenen?

Je kunt vragen of problemen hebben, die niet direct het curriculum (de inhoud van de opleiding) betreffen, maar wel jou als persoon. Een studentendecaan helpt je graag met ondersteuning, advies en informatie.

 • Wanneer naar je studieadviseur, wanneer naar een studentendecaan?
  • Bij vragen over het rooster of jouw studieplanning maak je in eerste instantie een afspraak met je studieadviseur.
  • Ook met persoonlijke problemen, indien er bijvoorbeeld studievertraging dreigt te ontstaan, is het noodzakelijk dit zo snel mogelijk bij de studieadviseur te melden.
 • Neem tijdig contact met een studentendecaan op

  Wacht niet te lang met het opnemen van contact. Hoe eerder een studentendecaan van je situatie afweet, hoe groter de kans dat deze jou adequaat kan adviseren. Je kunt ons bellen, mailen of een afspraak maken.

  De gesprekken vinden hoofdzakelijk nog via video- of gewoon bellen plaats. Daarnaast zijn er een beperkt aantal fysieke spreekuren op de Roeterseilandcampus (REC). Als je van deze mogelijkheid gebruik wilt maken, kun je ons tijdens het telefonisch spreekuur bellen, van maandag tot en met vrijdag van 9.00-10.00 uur via (020) 525 1401.

 • Waarvoor kun je bij de studentendecanen terecht?

  Bijzondere omstandigheden

  Ongeacht of je nog moet starten of al langere tijd studeert, er kan sprake zijn van bijzondere omstandigheden die jouw studie (zullen) beïnvloeden.

  In dat geval kun je, als je daar behoefte aan hebt, een vertrouwelijk gesprek voeren met een studentendecaan. Bij bijzondere omstandigheden kun je denken aan topsport, functiebeperking, ziekte, zwanger- of ouderschap of familieomstandigheden (bijvoorbeeld mantelzorg).

  Hulp bij de aanvraag van voorzieningen

  Je kunt bij een studentendecaan terecht voor hulp bij het aanvragen van diverse voorzieningen. Een studentendecaan kan je helpen bij:

  • het aanvragen van tentamen- of onderwijsvoorzieningen
  • het aanvragen van compensatie bij studievertraging
  • het aanvragen van een bijdrage van een particulier fonds als je een deel van je studie in het buitenland volgt; voor sommige fondsen is een begeleidende brief van een studentendecaan nodig. (Maak ruim voor de deadline van het betreffende fonds  een afspraak met een studentendecaan!)
  • het aanvragen van een eventuele bijdrage in studiekosten bij een particulier fonds wanneer je niet (meer) in aanmerking komt voor studiefinanciering
  • het aanvragen van overige beurzen waarvoor je eventueel in aanmerking komt.

  Voor wat nog meer?