De Universiteit van Amsterdam start medio juni met het plaatsen van zonnepanelen. De zonnepanelen komen te liggen op de daken van de gebouwen van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde & Informatica en Amsterdam University College op het Science Park en de Amsterdam Business School (REC M).

Zonnepanelen bij de UvA en HvA
Zonnepanelen voor de UvA en HvA

Het is de bedoeling dat de zonnepanelen eind augustus aangesloten zijn en vanaf dat moment energie gaan opwekken.

Naast de UvA-gebouwen komen er ook zonnepanelen op de daken van het Nicolaes Tulphuis en het Dr. Meurerhuis van de Hogeschool van Amsterdam. In totaal worden 2360 panelen geplaatst met een verwachte energieopbrengst van 600.000 kWh per jaar. Dit staat gelijk aan het energieverbruik van ongeveer 200 huishoudens.

Planning

De werkzaamheden vinden de hele zomer in fases plaats. De werkzaamheden starten voor de UvA-gebouwen op de volgende data:

20 juni - Amsterdam Business School
27 juni - Science Park, gebouwen E, F en G
27 juli - Science Park, gebouwen A, B, C en D

De planning voor Amsterdam University College moet nog vastgesteld worden.